Obiady
Świąteczne pierogi na słodko – z suszonymi śliwkami i cynamonem 🥟🎄
20 grudnia, 2020
Brak komentarzy
Te pierogi są mega świąteczne🎄 i z pewnością w żadną porę roku nie będą smakować tak jak TERAZ. Suszone śliwki, cynamon, miód…Takie proste i pyszne!
Czytaj dalej →
Pomysł na roślinny obiad – kremowe curry z soczewicą i grzybami
22 października, 2020
Brak komentarzy
Wegański i pełnowartościowy? Oto przykład Soczewica jako pełnowartościowe białko, ryż jako porcja węglowodanów, mleczko kokosowe jako źródło tłuszczu a do tego mnóstwo pysznych dodatków. Szybki
Czytaj dalej →
Warzywa z grzybami w sosie śmietanowym – pomysł na lekki wegetariański lunch
2 października, 2020
Brak komentarzy
Korzystajmy póki grzyby obficie pojawiają się na targach! Oprócz jesieni nie ma takiego drugiego okresu, w którym możemy dosłownie przebierać w rodzajach tych naszych kapeluszników…
Czytaj dalej →
Makaron z borówkami i serkiem wiejskim – odmiana dla klasycznej wersji makaronu z truskawkami
31 sierpnia, 2020
Brak komentarzy
Jakiś czas temu wrzuciłam Wam przepis na chłodnik, żebyście też w kuchni mogli się troszkę schłodzić, a dzisiaj przychodzę z kolejną propozycją na zimny obiadek,
Czytaj dalej →
Najlepszy przepis na chłodnik – przeganiamy upały
12 sierpnia, 2020
Brak komentarzy
Obiad idealny na upalne letnie popołudnia! Kiedy na samą myśl o gotowaniu makaronu czy kaszy albo smażeniu mięsa, czy robieniu zapiekanki robi nam się słabo
Czytaj dalej →
Ryby – wszystko co musisz wiedzieć + Dorsz w sosie śmietanowo-porowym z pieczonymi ziemniakami
26 kwietnia, 2020
Brak komentarzy
Dzisiaj przedstawiam Ci pomysł na obiad z wykorzystaniem dorsza! Przygotujemy ją w sosie śmietanowo-porowym, a do tego podamy pieczone ziemniaczki w rozmarynie. Znudziło Ci się
Czytaj dalej →
Fantazyjna sałatka🥗z burakiem
22 marca, 2020
Brak komentarzy
Taki klasyk prawda?😋 Tutaj macie moją wersję sałatki z burakiem, z różnymi możliwościami wyboru, tak żeby Wam jak najbardziej smakowało. Banalnie prosta, bardzo szybka, i
Czytaj dalej →
Quiche na boku, czyli tarta francuska z boczniakami, kurczakiem i szpinakiem
12 marca, 2020
Brak komentarzy
W wersji wege możecie pominąć kurczaka a dać więcej warzyw! 😋 Tak jak już Wam wspominałam, moje dzieciństwo obfitowało w dania kuchni francuskiej 🥐i do
Czytaj dalej →
Curry dyniowo-krewetkowe z pomidorkami cherry
12 grudnia, 2019
Brak komentarzy
Spróbujcie a nie pożałujecie, bo przeniesiecie się na moment prosto w serce Indii! Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dosyć dyni, bo przedstawiam Wam kolejny
Czytaj dalej →
Fit tarta z dynią i ricottą. Nie tylko w Halloween!
19 listopada, 2019
Jeden komentarz
Czyli co dobrego niesie nam dynia? Starajmy się doceniać to, co Matka Natura „serwuje nam” podczas jesieni i wykorzystujmy to, aby zadbać o swoje zdrowie.
Czytaj dalej →
„Gryka jak śnieg biała” – Pan Tadeusz na talerzu, czyli gryczotto z dynią i serem pleśniowym
14 listopada, 2019
Brak komentarzy
Czemu kasza gryczana jest najlepszą z kasz? Którą powinniśmy wybrać? W czym może nam pomóc? Powiecie: „Znowu dynia?”. Wybaczcie, ale nie mogłam sobie odmówić kolejnej
Czytaj dalej →