JemyzG艂ow膮

Domowy ZDROWY MAJONEZ 🥚

Dietetyk Magdalena Zi贸艂ek

Dietetyk Magdalena Zi贸艂ek

Jestem licencjonowanym dietetykiem z wy偶szym wykszta艂ceniem, kt贸ry pomo偶e Ci zmieni膰 swoje nawyki 偶ywieniowe i zadba膰 o swoje cia艂o oraz spokojny umys艂.

Domowy ZDROWY MAJONEZ 🥚

Bo domowy jest najlepszy聽

DSC_7153

W tym roku stwierdzi艂am, 偶e skoro wszyscy mamy tak duuuu偶o czasu, to mo偶emy po艣wi臋ci膰 jeszcze 5 minut z ca艂ej naszej puli na zrobienie domowego majonezu 😀. Wierzcie mi – warto!

Zawsze my艣la艂am, 偶e to co艣 trudnego, a okazuje si臋, 偶e jest banalnie prosty, kuchnia praktycznie pozostaje czysta, a ja mam dzik膮 satysfakcj臋 z tego, 偶e mam co艣 w艂asnego, a nie kupnego. No i w 100% zdrowego! Te偶 tak macie? Kto woli swoje w艂asne sprawdzone wyroby?

Sk艂adniki:

  • Jajko 鈥 1 sztuka
  • Olej rzepakowy 鈥 200 ml
  • Ocet 鈥 1 艂y偶eczka
  • Sok z cytryny 鈥 1 艂y偶eczka
  • Musztarda dijon 鈥 1 艂y偶ka
  • S贸l, pieprz 鈥 do smaku

Przygotowanie:

1. Sparzy膰 skorupk臋 jaja wrz膮tkiem, potem sch艂odzi膰 i wbi膰 jajko do wysokiego, w膮skiego pojemnika, doda膰 wszystkie sk艂adniki i zmiksowa膰 r臋cznym blenderem zaczynaj膮c od do艂u naczynia i powoli id膮c do g贸ry. Masa b臋dzie szybko g臋stnie膰. Im d艂u偶ej b臋dziecie miksowa膰, tym g臋stszy majonez otrzymacie.

2. Warto prze艂o偶y膰 go do s艂oiczka i udekorowa膰 pietruszk膮 😊. Taki majonez mo偶ecie spokojnie przechowywa膰 w lod贸wce do 7 dni.

Gotowe! Prawda, 偶e warto? Bez sztucznych dodatk贸w, bez chemii, barwnik贸w, konserwant贸w.

Kto idzie faszerowa膰 jaja? 🥚🥚 Weso艂ego Jajka!

Magdalena :))

Udost臋pnij:

Facebook
Email

Polecane posty:

Media spo艂eczno艣ciowe:

JemyzGlowa.pl

Obeserwuj bloga

Podaj adres e-mail w celu obserwowania tego bloga i otrzymywania powiadomie艅 o dodaniu nowych wpis贸w.

Najpopularniejsze wpisy: